/ БГНЕС
Във вторник в Централната избирателна комисия документите си внесоха от „Атака”, НФСБ и Инициативния комитет на Десислава Иванчева.

„БСП за България“ се регистрира в ЦИК за евроизборите

Листата ни за изборите за Европейски парламент е съставена от патриоти прагматици, за разлика от другите листи, които са съставени от патриоти политици. Има представители на средния и дребния бизнес, които не са професионални политици, но са хора, здраво стъпили на земята, хора, доказали се в работата си. Ние ще се подчиняваме единствено на националните интереси на България – не на нечии партийни или други централи“, заяви лидерът на НФСБ и водач на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“ Валери Симеонов преди регистрацията на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“.

ГЕРБ и СДС с предизборно споразумение за европейския вот (ОБЗОР)

Имаме представители от доста етноси, включително на ромски етнос, на 4-то място, посочи той.

„В тази листа са хора, които са се доказали, утвърдили са се в работата си и в бизнеса си. Освен това се занимават с политика. Хайде да видим колко такива има в другите листи,“ добави Симеонов. Утре в 18.30 часа в хотел „Радисън“ ще бъде представена листата и кандидатите в нея.

Кой оглавява листата на ДПС за евровота?

Малко по-късно и ПП „Атака“ регистрира листата на партията в ЦИК за участие в европейските избори.

„Аз се надявам, че това, което „Атака” показва ще бъде един нов модел – наистина да дадем път на младите. Аз го направих, не съм в листата, макар че месеци наред се коментираше в кои листи ще бъда”, каза Волен Сидеров.

„С внасянето на тази подписка се надяваме Десислава Иванчева да спечели място в ЕП и оттам да защитава правата на нашите граждани”, каза Русислава Захариева от ИК „Непослушните“.

Утре е бъдат изтеглени и номерата, с които партиите ще се явят на евровота.