Предотвратен е опит за влизане на 23 чужди граждани от Гърция у нас
Специализирана полицейска операция по разкриване на престъпления за противодействие на незаконната миграция и трафика на хора, държане и разпространение на наркотици, вещно укриване, акцизни стоки без бандерол се проведе днес км 83 от АМ “Марица”, след пътен възел Любимец в посока Хасково, съобщиха от полицията.

МВР

Полицейски действия са били за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци и на лица, съпричастни към каналджийска дейност, лица обявени за местно и общодържавно издирване и такива, укриващи се от наказателно преследване.

МВР

МВР

В операцията участваха служители на Хасковската дирекция и колегите им от РДГП-Смолян, включени са и служебни кучета.

МВР

Използвани са електронни и технически средства, автотранспортна техника, хеликоптер, газ анализатори и средства за комуникация.

МВР

В хода й, не са допуснати да преминат границата с Гърция 23 души чужди граждани. Образувани са две полицейски преписки са за превозване на акцизни стоки - 200 къса цигари и 70 литра високоградусен алкохол.

Третата преписка касае нерегламентиран превоз на пътници, като след съгласуване с компетентната прокуратура, е образувано бързо производство. Съставени са 8 предупредителни протокола по ЗМВР.

Екшън и преследване на „Тракия“: Хванаха мъж, превозвал нелегални мигранти

В хода на операцията са проверени 763 броя МПС, от тях - 96 товарни автомобила и автобуси, и над 1500 български и чужди граждани. Заснети са 120 електронни фиша за нарушение на скоростта, а са връчени 19.

За нарушение на Закона за движение на пътищата са съставени 16 акта и 15 фиша. Извършени са 362 проби за алкохол, като са установени двама водачи с 1,81 и 0,75 промила.