ЗНС организира национален земеделски форум
ЗНС организира национален земеделски форум / netinfo
Експерти в областта на земеделието от Движение НАПРЕД, земеделски производители и представители на браншови организации в областта на земеделието ще обсъждат важни теми на сектора днес. Срещата е насрочена от 10.00 часа в читалище “Никола Вапцаров” в Стамболийски, по време на Национален земеделски форум 2009-2013, организиран от Земеделски народен съюз (ЗНС).

Форумът е първият по рода си след учредяване на новото Движение “НАПРЕД”. С приветствие към участниците ще се обърнат председателят на ЗНС Стефан Личев и кметът на град Стамболийски – Иван Атанасов.

Основната цел на проявата е да представи „Програма за развитието на земеделието 2009-2013 г. на ЗНС, която ще бъде включена в предизборната платформа на Движение НАПРЕД. Ще бъдат дискутирани възможностите за развитие на селските райони и финансиране на земеделието от целевите програми на Европейския съюз.

Доц. Банко Банев, преподавател в Тракийския университет, ще развие темата “Фермерство или селско стопанство в България”. Акцент в дискусията ще бъде и обсъждането на Бюджет 2009 в сферата на земеделието.