/ Thinkstock/Getty Images
В събота и неделя зимата се завръща с пълна сила и ще вали сняг, това сочи средносрочната прогноза за времето, представена в „Дарик Кафе“.
 
Днес над Централното Средиземноморие, северно от Африка, се формира център на ниско налягане, който ще прерасне в средиземноморски циклон, който пък ще се придвижи на североизток и ще мине югоизточно от България. Циклонът ще бъде сравнително дълбок и ще ни донесе в събота и неделя значителни валежи, влошаване на времето, североизточен вятър, облачност. На места е възможно дори да има зимни проблеми.
 
Най-силно се очаква да се влоши времето в нощта на събота срещу неделя. Цялата страна ще бъде засегната от преминаването на циклона с малки нюанси.

зима сняг
/ Thinkstock/Getty Images

През уикенда - валежи и падане на температурите
 
Според синоптичните модели, южно от Стара планина, в Източна Тракия, по Южното Черноморие валежите ще бъдат главно от дъжд, а северно от Стара планина, Предбалкана и в някои райони на Североизточна България, най-вече Добруджа ще вали сняг, като в неделя в тези райони е възможно да има и навявания.
 
По високите западни полета - София, Кюстендил, Драгоман, Враца - валежите ще започнат от дъжд, но бързо ще преминат в сняг, очаква се дори и снежна покривка. Това означава, че ще се усложни пътната обстановка във всички планински райони, през проходите също.

зима сняг
/ Thinkstock/Getty Images

Температурите през февруари: от минус 14 до 22 градуса
 
В неделя постепенно валежите от запад на изток ще започнат да спират, като най-късно това ще се случи по Черноморието и в Североизточна България.
 
В началото на следващата седмица - понеделник и вторник - времето ще бъде по-добро.
 
В сряда и четвъртък нов средиземноморски циклон ще окаже времето над страната и отново ще имаме превалявания - на места от дъжд, на места от сняг.

зима сняг
/ Thinkstock/Getty Images

Обичат ли кучетата снега - убедете се сами (СНИМКИ)
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

зима сняг
/ Thinkstock/Getty Images