Във вторник, 13 септември, в по-голямата част от страната вятърът ще остане северозападен, малко ще отслабне и ще бъде предимно умерен. Ще преобладава слънчево време, с купеста облачност около и след обяд, вероятността за валежи е малка. Ще бъде сравнително хладно за периода, с максимални температури в повечето места на страната между 20 и 25 градуса, а в сряда сутринта минималните - ще са между 9 и 14 градуса, се казва в седмичната прогноза - от 13 до 18 септември, на Националния институт по метеорология и хидрология.

В сряда, 14 септември, времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът временно ще отслабне и ще се смени със запад-югозападен. По-късно след обяд отново ще бъде до умерен. Ще започне бързо и чувствително затопляне.

Жълт код за опасно време в половин България

В четвъртък, 15 септември, и в петък, 16 септември, ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока облачност. На 15 септември сутрешните температури ще са между 12 и 17 градуса, максималните - в по-голямата част от страната, ще са над 30 градуса, на места в низините до 35-36 градуса. В петък ще се задържи с високи температури, особено в югоизточната половина от страната. В Северна България ще има временни увеличения на облачността.

В събота, 17 септември, се повишава вероятността за валежи и гръмотевици на повече места в страната. След обяд, с обръщане и усилване на вятъра от северозапад, ще започне да нахлува хладен въздух.

Времето през септември: От 4 до 34 градуса

В неделя, 18 септември, дневните температури ще са значително по-ниски в сравнение с предходните дни. През по-голямата част от деня ще остане ветровито, макар че вятърът постепенно ще отслабва. Облачността ще е променлива, на места ще превали.

Още информация за времето четете в Sinoptik.bg
БТА/НИМХ