/ БГНЕС, архив
Предстоящият студентски празник 8 декември по курортите ще бъде със засилено присъствие на жандармерията, съобщиха на пресконференция от полицията.

В дните преди студентския празник МВР е направило справка за всички места, където ще се празнува, съобщи Веселин Младенов, началник на „Охранителна полиция“. Направени са срещи с охранителните фирми и собственици на барове и хотели в курортите. „На самия 8 декември на всяко място ще има полицейски служители. Допълнително ще имаме и командировани сили от дирекция „Жандармерия”.

Практически препоръки и полезни съвети за всички студенти

Красимира Стоядинова от „Охранителна полиция“ към СДВР съобщи, че са проверени 312 заведения в столицата, хотели и хижи. От тях в 32 е съобщено, че са резервирани за нощта на 8 декември за около 2000 посетители. Въпреки че към момента няма направени резервации, очакваме в последния момент целият капацитет на всички заведения да се запълни“, прогнозира Стоядинова.

Банско открива ски сезона на 14 декември

Росен Белишки, „Криминална полиция“ препоръча да се ограничат нощните разходки извън хижите, защото е възможно да се случи трагичен инцидент.