„Зелените”: Реформаторския блок може да не вкара нито един евродепутат
„Зелените”: Реформаторския блок може да не вкара нито един евродепутат / снимка: БГНЕС
„Зелените”: Реформаторския блок може да не вкара нито един евродепутат
69226
„Зелените”: Реформаторския блок може да не вкара нито един евродепутат
  • „Зелените”: Реформаторския блок може да не вкара нито един евродепутат

„Зелените” прогнозираха, че бившите им партньори от Реформаторския блок няма да вкарат и един евродепутат по време на изборите през май. Свилен Овчаров, член на ръководството на Зелените, посочи, че отказват да участват да коалиция, която ще работи за увеличаване на влиянието на християндемократите в Европейския парламент. 

Формацията разкритикува и проектите за Наказателен и Изборен кодекс, както и новите назначения в министерството на околната среда и водите.

„Зелените” се обявиха против назначенията в регионалните инспекции по околна среда и води и националните паркове. Според тях това са политически назначения, които ще облагодетелстват определени корпоративни кръгове.

Свилен Овчаров посочи, че новият Наказателен кодекс предвижда намалени наказания за жестокост към животни. Той изрази и недоволство от това, че не е отпаднал текст, който позволява да се повдигне обвинение за организиране и провеждане на нерегламентиран протест. Този текст не се е прилагал до момента и затова е редно да отпадне, смята Овчаров.

Той коментира и отношенията на „Зелените” с Реформаторския блок. Формацията напуснаха блока след като обединението прерасна в предизборна коалиция.