Не пуснаха млад мъж с аутизъм в междуградски автобус. За това се оплака майката на 23-годишния Йордан в социалните мрежи.
 
"Сигурно се чудите защо не спя по това време и съм в нета. Досега говорих и успокоявах Йордан, моят син. Беше оставен сам в нощта, на автогарата във Варна, от шофьор на автобусна фирма", пише във Facebook Диана Ремесал, майка на момчето с аутизъм.
 
Тя моли за помощ приятелите си в социалната мрежа в 5.00 ч. сутринта, след като цяла нощ не знае къде е синът й.
 
Йордан останал сам на автогарата във Варна, разказва NOVA. Без да познава никого и без да има къде да спи. Бил афектиран и объркан и затова изключил телефона си. На следващата сутрин се прибрал в София, с автобус на същата фирма. Вечерта обаче бил неадекватен, твърди управителят на фирмата. Видели го на камерите в автобуса.
 

screenshot/vbox7


"В случая се появява мъж с вилица в ръка, а в другата си ръка държи плик с мръсни чинии и ножове. При поискване на билета от страна на служителите, момчето се е обърнало и си е тръгнало. Нали разбирате, че в автобуса се возят още 30 човека. Ние трябва да гарантираме безопасността", заяви Георги Атанасов, изпълнителен директор на автобусната фирма.
 
Майката не е звъняла на диспечерите. Не било вярно и че шофьорът на автобуса е гонил и псувал сина й, уточняват още от фирмата. От там ще заведат дело срещу майката за клевета. А тя се надява на извинение.
 
nova.bg