/ ThinkStock/Getty Images
Защитата на Цветан Василев смята, че прокуратурата е помогнала достатъчно за рухването на КТБ. Адвокатът на мажоритарния собственик на фалиралата банка Христо Ботев коментира, че прокуратурата е "събрала огромно количество хартия в обвинителния акт срещу Василев и още 17 души", но в него никъде не се посочвало защо се е стигнало до фалита на банката.

Прокурор Гешев за КТБ: Това е най-голямата финансова измама
 
Ботев посочи, че не само името на Николай Бареков попада в материалите по делото, а сред споменатите са и актьорът Владислав Карамфилов (Влади Въргала), треньорът Константин (Тити) Папазов, сегашният военен министър Красимир Каракачанов, Моника Станишева, бизнесменът Иво Прокопиев.
 
"Всички те са разпитвани, защото за тях има твърдения", уточни Христо Ботев.

Делото за източването на КТБ вече е в съда
 
Колкото до коментара на прокуратурата, че в чувалчета са раздавани пари, защитникът на Цветан Василев посочи, че такива данни по делото няма. Той отрече и твърденията, че КТБ е била личен портфейл на Цветан Василев.
 
Ботев е поискал по делото да бъдат разпитани Делян Пеевски и Бойко Борисов.

Цветан Василев: Прокуратурата и ДАНС са с обща криминална атака срещу КТБ
 
 За пореден път той потвърди и казаното от банкера, че "в настоящата политическа обстановка не се чувства сигурен за живота си и няма да се върне в България".
БТА