Цветан Василев
Цветан Василев / БГНЕС, архив
Прокуратурата и ДАНС са с обща криминална атака срещу КТБ. Коментарът е на банкера Цветан Василев, който е публикуван на личния му сайт. В изявлението си той отново намеква, че е невинен, за разлика от присъстващите на срещата в президентството, която Василев определя като „махленска седянка”. По повод разсекретените от президента Румен Радев стенограми от закритата среща през 2014 година, банкерът посочва, че никъде не се споменава името на Делян Пеевски, което три години по-късно продължавало да бъде табу.

Президентът разсекрети и втората стенограма за КТБ
 
В края на миналата седмица президентът Румен Радев публикува втората част от стенограмата за КТБ. Главният герой във фалита на банката - Цветан Василев, който от 2014 година живее в Белград, отново пусна изявление в личния си сайт. В него той определя консултациите в президентската институция от 14 юли 2014 година като „Страшния съд”.

Президентът публикува една от стенограмите за КТБ
 
В писмото си Василев пише, че „всички и най-вече опозиционерът по това време Борисов са единодушни, че става въпрос за криминална атака, подкрепена от истерясалата кампания на свинско-кафявите медии. Нито един от тях, обаче, няма смелостта да каже, че фронт на криминалната атака са държавното обвинение и ДАНС. Няма и как да стане, след като основната част от присъстващите са техни „клиенти“, някои от които очевидно наскоро отървали се от зловещата им „прегръдка“. На други вероятно пък е било обещано да се освободят. С една дума – форумът трябва да мете натвореното от прокуратурата и службите заради желанието на клана, олицетворяван от Пеевски, да притежава това, което е контролирано от банката и чието придобиване е финансирано от нея. Естествено, обаче, името на Пеевски не се споменава. То и тогава, както и сега – 3 години по-късно – е табу”, добавя още Цветан Василев.

Плевнелиев: Президентската институция трябва да бъде център на баланса
 
Според него "участниците в срещата са гузни, защото нямали никакви одити".
 
В изявлението си банкерът потвърждава предположението на президента (2012 -2017) Росен Плевнелиев, че ще осъди държавата. Въпросът е, че съдебното възмездие трябва да достигне до поръчителите и организаторите на атаката и плячкосването на активите, както и до изпълнителите.
 
"Голяма част от тях присъстват на това събиране", се казва още в публикацията на Василев.