Заседанието на НС бе прекратено заради спорове по процедура
Заседанието на НС бе прекратено заради спорове по процедура / netinfo

Спорове по процедура доведоха до предсрочното прекратяване на заседанието на Народното събрание.

Парламентът първо реши да отложи, а след това започна обсъждането на споразумението за нефтопровода Бургас-Александруполис.

Опозицията обяви, че няма да участва в дебатите, защото не може важен въпрос като този проект да се обсъжда в отсъствието на премиера и представители на правителството.

Депутатите не гласуваха всъщност нито едно решение след 11 часа, тъй като в залата нямаше необходимия кворум от 121 народни предствители. Поименна проверка, поискана от опозицията малко по-късно, показа, че в залата има 90 депутати.

Дори след като парламентарният председател Георги Пирински прие аргументите да се отложи обсъждането на споразумението за Бургас-Александруполис, работата на депутатите не стана по-ефективна, защото се оказа, че няма представител на здравната комисия, който да докладва следващия закон. Това стана повод и за закриването на заседанието.

Междувременно депутатът от левицата Трифон Митев потвърди пред журналисти, че е дал съгласието си парламентарният му пропуск за автомобил да бъде използван, но не се е интересувал от кого е използван документът, намерен в колата на убития Александър Тасев.