Започва дългоочакваният ремонт на пътя до Парка за танцуващи мечки край Белица
Започва дългоочакваният ремонт на пътя до Парка за танцуващи мечки край Белица / снимка: DarikNews.bg, Дарик Благоевград
Започва дългоочакваният ремонт на пътя до Парка за танцуващи мечки край Белица
66602
Започва дългоочакваният ремонт на пътя до Парка за танцуващи мечки край Белица
  • Започва дългоочакваният ремонт на пътя до Парка за танцуващи мечки край Белица

Започва ремонтът на пътя до Парка за танцуващи мечки край Белица. След 4 дълги години на пропуски и обжалвания проектът по Програма развитие на селските райони в Белица на стойност почти 16 милиона лева ще бъде реализиран. Кметът на общината Ибрахим Палев подписа в София договор с изпълнителя-консорциум от фирми, съобщават от парка за танцуващи мечки. Проектът, освен ремонт на пътя до резервата, включва и ремонтни дейности на улици в селата Горно Краище, Краище и Дагоново и на водопровода и канализацията на Горно Краище и Дагоново.

Началото на проекта е поставено още на 23 октомври 2009 г., когато управникът подписа одобрения проект.

Проектът обаче има пропуски, поради което процедурата е спирана многократно. Спиранията се дължат и на обжалвания от загубилите участници в конкурса. Общинската администрация също допуска грешка при един от търговете.

"Сега остава само да внесем цялата документация във фонд „Земеделие", за да я проверят. Срокът е 1 месец, не вярвам да има проблем. Така че през октомври трябва да направим първа копка и работата на фирмата-изпълнител да започне на пълни обороти", съобщи Ибрахим Палев.

"Ще настоявам да се стартира работата от рехабилитацията на шосето до мечия парк, което е в окаяно състояние. Всичко зависи от времето и мнението на специалистите. Най-важното е, че дълго чаканите ремонти ще се случат", добави още кметът.

Липсата на добър път до Парка край Белица, който се намира само на 11км на север от града в полите на Рила, отказва голяма част от туристите решили да посетят туристическата дестинация. Преди години от пролетта до есента посетителите са били по 10 000, а през последните 3-4 години те намаляват до 3000 - 4000 души.

Други новини от Благоевград