Заплита се делото за убийството на варненската студентка
Заплита се делото за убийството на варненската студентка / снимкa: Дарик - Варна
Братът на приятеля на убитата Радостина бил на местопрестъплението
22110
Братът на приятеля на убитата Радостина бил на местопрестъплението
  • Братът на приятеля на убитата Радостина бил на местопрестъплението

Братът на Петър, приятел на зверски убитата варненска студентка Радостина Евтимова, е бил в апартамента на ул. "Мир", след като престъплението е било извършено и преди тялото да бъде открито. Тези данни са приложени като доказателство по делото, обяви Илиян Василев, адвокат на единствения до момента заподозрян за убийството Георги Цветанов. След започване на заседанието адвокатите поискаха отлагане на делото, тъй като не били запознати с всички веществени доказателства. Искането беше отхвърлено от съда, тъй като веществените доказателства не са в подкрепа на обвинителната теза.

Като странни определи майката на Радостина Таня Евтимова твърденията на адвоката Илиян Василев, че братът на приятеля  на жертвата е бил в апартамента, където е извършено убийството: „Говори странни неща, които може би той ги говори, защото трябва да каже нещо. Всичко това са глупости".

За да се установи какво точно се е случило в нощта на убийството трябва да бъдат обсъдени всички възможни действия, обясни адвокатът на Георги Цветанов: Сега, когато започнем да поставяме въпроси къде е бил Петър през тази нощ, ревнувал ли е Радостина, когато тя го лъже, че при нея преспива някой и след това 12 часа на практика никой не разбира какво се случва - кога се е прибрал в България, с кого говори по телефона, дали е помолил някой да отиде и да провери в жилището. Всичко това можеше да се установи, но никой не го направи. Когато сега се опитаме да го разберем, ще ни кажат, че са минали месеци и това не може да се установи".

Адвокатите пледираха и за закрит процес, тъй като на него се очаква да бъдат изнесени интимни факти от живота на Радостина и Георги. Искането беше уважено, но само за разпити на определени свидетели. Одобрено беше и искането като свидетели по делото да бъдат призовани лекарят и шофьорът на Бърза помощ, които са влезли в апартамента след откриване на тялото, както и братът на приятеля на Радостина Симеон. Според информация на , майка на убитото момиче, от няколко дни той се намира в Лондон, където е студент.

По-рано майката на Радостина заяви пред съда, че мъртвата й дъщеря е била открита от сестра си и нейни приятелки. Няма данни коя първа е била в апартамента. При влизането входната врата на жилището е била затворена, но отключена. В нощта преди убийството Радостина е била с приятели и сестра си на дискотека, разказа още Евтимова.

Георги Цветанов е обвинен, че е изнасилил и умъртвил по особено мъчителен за жертвата начин Радостина Евтимова. Тялото й беше открито на 6 март в апартамент на ул. „Мир" във Варна. Трупът е бил безобразен, с множество прорезни рани, включително и по лицето.