Заместник районният прокурор на Оряхово остава в ареста
Заместник районният прокурор на Оряхово остава в ареста / netinfo
Софийски градски съд наложи мярка „Задържане под стража” на заместник районния прокурор на Оряхово Димитър Нинов. Делото е тръгнало от жалбата на ром, от когото Нинов е поискал подкуп от 1000 германски марки през 1998 година.

По-голямата част от делото се гледа при закрити врати заради приложените специални разузнавателни средства към прокурора. По думите на адвоката му Мартин Марковски те са с изтекла давност.

Адвокатът се осъмни и в надеждността на свидетеля на обвинението – рома, по чиято жалба е започнала делото. Той твърди, че през 1998 година прокурорът Нинов му е поискал 1000 германски марки. По думите на Марковски останалите обвинения са за 500 лева, но не били представени доказателства.

Адвокатът уточни, че в делото няма данни за по-висшестоящи прокурори. Минути преди делото бившият заместник районен прокурор на Оряхово не отрече, че познава депутата Тома Томов. Той помоли съда за снизхождение, тъй като кариерата му завършвала по възможно най-срамния за един юрист начин.

Прокурорът Роман Василев подчерта, че ако остане извън ареста, Нинов може да възпрепятства събирането на доказателства срещу него. Арестът може да се обжалва на 20 февруари пред Софийския апелативен съд.