Заловиха затворник, откраднал оръжие и вещи от частна къща в Ловешко
Заловиха затворник, откраднал оръжие и вещи от частна къща в Ловешко / netinfo

31-годишен затворник, откраднал оръжие от къща в ловешкото село Кирчево, е заловен от полицейски служители. Това съобщи говорителят на Областна дирекция „Полиция”-Ловеч Тодор Лилов.

За добро поведение Ивайло Д. от Долна Митрополия, който излежавал присъда в плевенския затвор, бил пуснат в домашен отпуск до 30 април. Той обаче не се върнал и на 2 май отишъл в село Кирчево да търси свой познат. Там се запознал с местен жител, който го почерпил и прибрал у тях да преспи. На следващата сутрин домакинът установил, че гостът е напуснал къщата, като откраднал две законно притежавани ловни пушки 12-ти калибър и 15 патрона за тях, мобилен телефон и моторна резачка.

След акция на специалисти от сектор „Борба с организираната престъпност”, “Криминална полиция” и Областна дирекция „Полиция”-Плевен крадецът е заловен. Вещите са иззети и върнати на собственика. 31-годишният затворник е криминално проявен, няколко пъти е осъждан за кражби. Последната му присъда е за кражба на кола, до излежаването й му оставали два месеца.

Други новини от Плевен