Заловиха разпространители на дрога в Нова Загора
Заловиха разпространители на дрога в Нова Загора / netinfo

Сливенските криминалисти разкриха престъпна група, разпространявала дрога на територията на Нова Загора. От задържаните лица -Диан, Димитър и Пламен, и тримата от Нова Загора, са иззети 1 000 хапчета синтетичен наркотик, 80 грама амфетамин, дозатори, електронна теглилка, тетрадки с имената на дилъри и консуматори, съобщи началникът на сектор „Противодействие на престъпността” към полицията в Сливен гл. комисар Алекси Алексиев.

По думите му в следващите няколко месеца на наркопазара ще има вакуум, защото заловеното количество е достатъчно да захрани наркотичния глад. Лидерите на наркогрупата са задържани за 72 часа в РПУ- Сливен и предстои налагане на „постоянна мярка” от Окръжен съд Сливен. Работата по случая продължава.

Близо два месеца специалисти от сектор за Борба с организираната престъпност към полицията в Нова Загора и специализираното звено за бързи действия са следили дейността на престъпната организирана група, добави директорът на ОДП – Сливен комисар Чавдар Божурски и уточни, че тепърва се установява къде е произведен наркотикът.