Заловиха нашенец в световна педофилска мрежа
Заловиха нашенец в световна педофилска мрежа / netinfo

Служители на Генерална дирекция на полицията и Столична следствена служба заловиха 52 - годишен мъж, който е част от организирана международна педофилска мрежа, съобщи пресцентърът на МВР.

За първи път за своите мащаби България участва в разкриването на международна педофилска мрежа, се посочва в съобщението.

Мащабната транснационална операция беше ръководена и координирана от Главната квартира на ФБР. Тя започна на 25 юли т. г. и се провежда паралелно на територията на близо 27 страни от цял свят.

След проведени двумесечни оперативно-издирвателни действия е установен и българинът, участник в педофилската мрежа.

Тази сутрин антимафиотите от ГДБОП, съвместно със следователи от Столична следствена служба, атакуваха дома на Д.Ш. в столичния квартал "Манастирски ливади". Действията на спецполицаите се наблюдаваха и ръководеха от ВКП. От жилището на уличения бяха иззети компютърна система със записани на твърдия диск неколкостотин видеоклипа, филми и стотици компактдискове с педофилско съдържание. На тях се вижда как възрастни мъже изнасилват малки момиченца на видима възраст между 3 и 5 години. На някои от филмите, невръстните жертвите са с вързани ръце и крака, омотани с тиксо, а на други те са видимо упоени.

До този момент в САЩ са задържани 32-ма души, като първоначално реализацията започна с действията на агентите на ФБР в Лос Анджелис. Там бе заловен организаторът на мрежата-Джерод Локмилър и беше спрян достъпът до основния сървър, на който педофили от цял свят са обменяли линкове към качено от тях скрито педофилско съдържание на фри-сървъри. Още 40 души от различни страни са задържани и обвинени в онлайн педофилия.

В хода на полицейското разследване е установено, че Джерод Локмилър е създал частен форум със специален допуск, на който педофили от всички точки на света са публикували линкове и пароли на качени от тях на различни фри-сървъри криптирани педофилски файлове. Така те са се надявали да прикрият следите си и полицията да не може да попадне на дейността и връзките им.

Издевателствата над децата са заснети в страните от бившата ОНД и Далечния Изток. До този момент в сцените на насилие не е открито участие на българчета.

От близо година Д.Ш. е разпространявал в глобалната мрежа до неограничен брой потребители файловете с издевателствата. Той активно е обменял файлове с всички лица, замесени в организираната транснационална престъпна мрежа.

Действията на международната полицейска общност продължават и в момента.