Загинала в катастрофа дарява живот на други трима
Загинала в катастрофа дарява живот на други трима / cнимкa: sxc.hu

41-годишна русенка ще дари с живот германец и двама българи. Жената загина след катастрофа, при която 18-годишно момче блъсна с БМВ четирима души на автобусна спирка в града.

Днес от русенската болница е експлантиран черния дроб от германски екип специалисти, съобщават от здравното министерство. За първи път страната ни участва в дейността на Евротрансплант. Ще се спаси живота на пациент с чернодробни проблеми в Германия, тъй като у нас не е имало подходящ донор за черния дроб.

У нас ще бъдат трансплантирани двата бъбрека. Най-вероятно това ще стане от екипите на Александровска болница в София. Сърцето няма да бъде трансплантирано, защото не е намерен подходящ реципиент.

Рано сутринта в петък 18-годишно момче блъсна четирима души на автобусна спирка в Русе. Една от пострадалите жени почина часове по-късно в русенската болница. Младият шофьор завил с несъобразена скорост и блъснал четирима души на тротоара в района на автобусна спирка. Шофьорът остана невредим след инцидента, според очевидци бил само силно изплашен. Алкохолната му проба е била отрицателна. Момчето е ученик и се е сдобил с книжка преди шест месеца. По информация на Дарик, шофьорът е бързал за училище.

Други новини от Русе