Трима души - мъж, дядо му и и чичо му, са задържани след вчерашния масов бой на столичния булевард „Владимир Вазов”. Спречкването започнало след като кон се отвързал от каруцата и ударил с предната й част, която повлякъл, спряла на светофар кола. Шофьорът слязъл, за да извика КАТ и бил нападнат от роми, които се возели в каруцата. На помощ му се притекли случайни минувачи. В крайна сметка трима от ромите са задържани за нанасяне на лека телесна повреда. Шофьорът на колата е прегледан в болница и освободен. Той има рана на главата, наложило се да бъдат направени шевове на едното му ухо.

Инцидент с кон и счупена каруца в София завърши с масов бой (ВИДЕО)

Инцидентът станал около 11:00 ч. в неделя на булевард „Владимир Вазов” в София. Конят се отвързал, повлякъл със себе си оста от каруцата и нанесъл с нея щети на три паркирани коли, както и автомобил, чакащ на светофар, разказа началникът на столичното Пето районно полицейско управление комисар Николай Василев. Каруцата е била натоварена с боклуци и предмети за вторични суровини. "Явно водачът на каруцата е решил, че конят трябва по-бързо да свърши работа, понабил го и той е скъсал оста, която държи предните и задните колела на каруцата. Така тръгва само с предницата, задира един от автомобилите, паркиран на светофара", обясни комисар Василев.

Трима задържани след масовия бой на столичен булевард

Шофьорът Цветан Петров слязъл от колата, за да повика КАТ, но бил нападнат от групата роми в каруцата. Впоследствие трима от тях са задържани. "Били са десетина роми. Водачът на каруцата, заедно с дядо си, който също бил в каруцата, и чичото, който впоследствие се намесва в побоя, са задържани", каза началникът на полицейското управление.

В боя се включили и няколко случайни минувачи, които опитали да помогнат на Цветан Петров. До момента обаче полицията не ги е установила. "Записът, който върви в публичното пространство, го прегледахме, но на този етап не можахме да установим втория притекъл се на помощ на пострадалия. Имало е доста хора там, не само роми, но и българи. По-голямата част са наблюдавали и снимали, отколкото да помогнат", каза комисар Василев.

Той не изключи да има и други задържани, тъй като тепърва ще се преглеждат записите от камерите на Столична община.  Шофьорът Цветан Петров е прегледан в столичната болница „Царица Йоанна-ИСУЛ” и освободен с рана на главата и зашито ухо. Конят е настанен в приют в квартал „Връбница”. Не се знае дали каруцата е регистрирана по надлежния ред, защото по думите на комисар Василев "задната й част, където трябва да бъде табелата, е в небитието".