Задържаха заподозрян за убийството на Станислав от Лагошевци
Задържаха заподозрян за убийството на Станислав от Лагошевци / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Полицията е заловила мъж по случая с убийството на 12-годишното момче от видинското село Лагошевци. Задържаният е признал за извършеното престъпление.

Трупът на Станислав от с. Лагошевци, община Димово, бе открит на 21 януари, около 10.45 ч., в дол на местността „Диловец” в землището на селото. Тялото бе намерено при претърсване на района от около 100 полицаи, граничари и местни хора с включени следови кучета. Съдебен лекар установи, че момчето е било удушено.

Момчето има още трима братя и сестра. Родителите му са социално слаби и живеят от помощи. От отдел „Закрила на детето” към служба „Социално подпомагане” са започнали наблюдение на семейството, съобщи Венци Пасков, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане” във Видин. Ако се установи, че родителите не полагат достатъчно грижи за останалите непълнолетни деца от семейството, те ще бъдат изведени.

Станислав бе в неизвестност 17 дни. На 4 януари излязъл от дома си, за да занесе храна на възрастен съсед. Три часа по-късно майката съобщила на кметския наместник за изчезналото дете. Той се обадил на телефон 112.