Брутална агресия във Видин. 16-годишно момче ритна в гръб възрастен мъж, а цялата случка е заснета от негови приятели. Това се е случило на централна пешеходна улица в града.

Нападението се случва около 20 часа на метри от общината и съда във Видин. Удареният мъж е на 58 години. Той е без дом и без работа.

Брутална агресия: Момче рита възрастен мъж във Видин (ВИДЕО)

„Не съм очаквал, че ще получа ритник в гръб. Това е една група, която се подиграва на хората”, каза потърпевшият Васко Георгиев пред NOVA.

От полицията в града съобщиха, че нападателят няма криминални прояви.

„Към момента това, което знаем, е, че той е провокиран от човека, който е жертва на неговото деяние. Той с още няколко момчета са стояли на пейка в парка. Въпросният мъж е минал, нещо ги е подгонил, наругал ги е и това го е провокирало. По никакъв начин обаче това не го оправдава”, заяви директорът на ОДМВР-Видин Петър Коцин.

Свидетел на случката става Ина Николова. Разказва, че никой от младежите не е помогнал на пострадалия след удара.

„Човекът не се е закачал и си ходеше, но те започнаха да го обиждат и да му казват, че е клошар, какво ли още не”, разказа жената. 

От училището на десетокласника казаха, че досега не е проявявал агресия.

„Като всеки тийнейджър в тази възраст е по-невъздържан, може да ви отговори по-рязко, но в никакъв случай не е влизал в конфликти. Не се е случвало да се сбие. По-скоро използва реплики. Заради експресивността му може би малко по-трудно си намира приятели. Ако е попаднал в компания, явно му се е приискало да се покаже, че е велик”, смята директорът на Професионалната гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев” във Видин Евлогия Манджукова.

В училището предвиждат с момчето да работи психолог. Учениците от гимназията не разбират постъпката на своя съученик.
„Постъпката не е добра, защото първо е възрастен човек, второ е нападнат в гръб. Освен това са снимали, смеят се и се подиграват с него, а това не е добре, смята съученик на момчето.

Тийнейджърът е задържан за 24 часа. Петима са били с него по време на случката, четирима от тях са непълнолетни.

„Права не искам да търся, но да не правят така с хората, грозно е”, призова потърпевшият.
NOVA