Извършителят е установен
Клип, показващ непровокирана агресия срещу възрастен мъж, взриви социалните мрежи. На кадрите се вижда как добре сложен мъж, който се разхожда в центъра на Видин, поваля на земята и рита бездомен мъж, съобщава NOVA.

Според част от коментарите в интернет става въпрос за непълнолетно момче - на не повече от 16 години. Възмущението срещу постъпката му е огромна, като само за няколко часа след качването на клипа коментарите са стотици.

Под наблюдението на Районна прокуратура-Видин се води разследване. След публикувания в социалните мрежи клип със заснета непровокирана агресия на централна улица в града, Областната дирекция на МВР-Видин се е самосезирала за извършване на проверка.
        
Пострадалият не потърсил съдействие от органите на реда. След разпространението на клипа, в хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия, полицейските служители са установили пострадалото лице - мъж на 58 години и извършителя на хулиганската проява - непълнолетният на 15 години.

Момчето е било отведено в Районното управление на МВР-Видин. Сезирана е Дирекция „Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“.
NOVA