Задържаха иракчанин с фалшива лична карта
Задържаха иракчанин с фалшива лична карта / netinfo

Гранични полицаи на летище София са задържали иракчанин, който се опитал да напусне страната с фалшива румънска лична карта, съобщиха от "Гранична полиция".

На 9 април 25-годишният Али Садир пристигнал на летището за полет до Стокхолм, като представил неистински документ. В лаборатория е установено, че личната му карта е подправена.

Садир, който говорел съвсем малко румънски език, заявил пред полицаите, че е иракчанин, но нямал в себе си никакви други документи. Иракчанинът обяснил, че е купил румънската лична карта за 1000 евро.

Направено е запитване до Интерпол, за да се установи самоличността на задържания и дали той е издирван. По случая е образувано бързо полицейско производство.

При друг случай, с помощта на две термовизионни устройства и служебно куче, гранични полицаи са задържали в района на Свиленград трима палестински граждани без документи за самоличност. С термовизията е установено, че нарушителите са част от по-голяма група, която е преминала незаконно от Турция в Гърция.

Нарушителите са предадени в центъра за временно настаняване на чужденци в Любимец, образувана е процедура за експулсирането им от страната.