Курортът „Слънчев бряг” придоби евтина слава, благодарение и на алкохолните туристически турове, които се провеждат там. В края на настоящия туристически сезон тази практика все още се практикува, но в далеч по-лицеприятна форма, видя екип на NOVA.

Мистериозен газ подлуди туристи в Слънчев бряг (СНИМКИ)

Групите чуждестранни туристи вече обикалят заведенията почти под строй. Използват туровете не толкова, за да се напият, колкото за да се забавляват и да се запознават с нови хора. Организаторите следят развеселените участници да не привличат излишно внимание и да не изостават от групата.

Слънчев бряг най-евтин за почивка в Европа

"Въобще не е шумно за нас. В сравнение с Румъния, тук е перфектно", споделят чужденци с малко дете. На друго мнение са българските летуващи - майка обяснява, че е в курорта само за разходка, тъй като не е подходящ за деца.

Ангелкова за баркроловете: Не можем да забраним на хората да посещават барове групово

В края на сезона баровете искат да задържат клиентите си. "Посрещаме ги с уелкъм дринк, започват да си поръчват и става купонът. Не мисля, че това пречи на който и да е турист", коментира барман.

Симеонов: Шефове на дискотеки карат коли за по 350 000 лв., а не инвестират в шумоизолация

Вицепремиерът Валери Симеонов се закани, че това е последното лято на бар кроловете. Сред представителите на туристическия бранш има напрежение и неяснота какво ще бъде бъдещето на следващия сезон.
 
nova.bg