За втори път оправдаха ревнивеца, зашил половите органи на приятелката си
За втори път оправдаха ревнивеца, зашил половите органи на приятелката си / netinfo

За втори път по обвинение за престъпление, извършено преди 14 години, бе оправдан 48-годишният Тодор Маринов от Беловец. Миналата година разградски магистрати постановиха, че е невинен за причиняване на смърт по непредпазливост след нанасяне на средна телесна повреда на 48-годишния Сюлейман Джевдет, като повод за ударите била ревност.

Разследването е по една от 300-те преписки, нерешени с години в Кубратска районна прокуратура. Работата по тях бе подновена след подаването на оставка на дългогодишния районен прокурор Вячеслав Николов. Варненски апелативен съд отмени оправдателната присъда и процесът започна отново в разградската съдебна палата.

Подсъдимият няма психично заболяване, а дисоциално личностно разстройство на характера и волята, обявиха днес пред съда двама психиатри. В момента Маринов излежава 11-месечна присъда по дело на Кубратски районен съд за нанасяне на средна телесна повреда на 44-годишната си приятелка Албена Соколова. На 17 юли миналата година тя бе приета в разградската болница със счупена челюст и множество наранявания по тялото. Предишната нощ насилникът вързал със синджири ръцете и краката й, бил я с ремък и стол, след като почти изгубила съзнание зашил половите й органи с шивашка игла и рибарска корда. По Закона за домашното насилие на Маринов бе наложена глоба от 1000 лв.

Пред съда днес психиатри коментираха, че Албена, която заяви, че не помни какво се е случило преди 14 години, има избирателна амнезия – не помни само събития, които уличават Маринов. Това е защитна реакция, тя изпитва чувство на страх и подчинение, обясниха експертите. Прокуратурата обяви, че ще протестира днешната присъда пред по-горна инстанция.