/ Wizz Air
Цените на билетите до новите дестинации стартират от едва 47.99 лв.
Wizz Air, водещият авиопревозвач в България и най-зелената авиокомпания в Европа, обяви два нови маршрута: София-Франкфурт и Варна-Прага, съобщиха от нискотарифната авиокомпания.

Wizz Air

Стартирайки от 17 юли, новите две услуги на Wizz Air ще се изпълняват два пъти седмично, в понеделник и петък, предоставяйки на клиентите удобен график за посещение на красивата чешка столица и модерния немски град.

Местата и по двата маршрута вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или чрез мобилното приложение на Wizz Air на цени от едва 47.99 лв.Предвид необичайната епидемична обстановка, пускането на тези нови услуги на Wizz Air е поредното доказателство за силната ангажираност на авиокомпанията към българския пазар и развитието на местния туризъм, както и към изпълнението на мисията ѝ да направи въздушните пътувания по-достъпни за всички.

Wizz Air с нов маршрут от Бургас до Виена

Най-новата дестинация на Wizz Air от София-Франкфурт, е град на контрастите. Той е известен като финансовата столица не само на Германия, но и на континентална Европа. Тук са разположени над 40 впечатляващи небостъргача, четвъртата по големина фондова борса в света (Börse) и 400 банкови институции, включително Европейската централна банка. Ето защо Франкфурт е най-вече популярен като място за бизнес пътувания.

Но той е много повече от това! Франкфурт е град на разнообразната култура и изкуство. Той предлага на своите посетители огромен брой музеи на изкуството, науката и историята, впечатляваща имперска архитектура, красиви градини и разнообразна кухня. Франкфурт е и родният град на талантливия немски писател Гьоте.

Wizz Air

Прага, столицата на Чешката република, от друга страна, е едно от архитектурните и културни бижута на Европа. Този град със своя средновековен облик, красиви сгради, великолепни замъци, величествени църкви и мостове, прилича на място, извадено от приказките.

Прага е еднакво прекрасна през лятото, когато царствената ѝ красота блести под лъчите на слънцето, и през зимата, когато често вали сняг и градът се превръща в живописна картинка. Независимо от времето, винаги е добра идея да посетите чешката столица, да опитате вкусните местни деликатеси и известната чешка бира.

Когато и да решат да пътуват до Франкфурт, Прага или друга дестинация, Wizz Air любезно напомня на всички свои пътници да се запознаят с новите засилени хигиенни мерки, които авиокомпанията въведе, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж.

Wizz Air с допълнителни мерки - дистанция в самолета, пътниците - с маски

Като част от тези нови протоколи, по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като кабинният екипаж също трябва да носи и ръкавици.

Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ чрез същото антивирусно решение.

Официално! "Lauda" започва полети от Бургас през март

Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки пътник при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки на борда чрез безконтактно плащане.

От тях се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището.