Взривиха „Порше-то на бизнесмен, дължал пари на Маргините
Взривиха „Порше-то на бизнесмен, дължал пари на Маргините / снимка: Дарик-Пловдив

39-годишният Гурко Пенов е собственик на взривеното снощи в Пловдив „Порше", съобщиха за Дарик жителите на пазарджишкото село Огняново. Те бяха категорични, че Пенов има много дългове в селото, както и много врагове.

Според жители на Огняново Пенов дължи лихвен заем от 100 хил. лева на братя Маргини. По думите им бизнесменът е присвоил имот на Държавното автомобилно предприятие. На територията му сега има складове за зеленчуци. Той е обещал, че ще закупи терена. Според местните Пенов е бавил с месеци заплатите на наетите в предприятието работници.

Кметът на Огняново Митко Хайдуков заяви, че не познава Гурко Пенов. Чул е само, че бави заплатите на работещите при него. Според Хайдуков бизнесменът е купил помещенията в ДАП.

В родното на Пенов село Бяга семейството му има два магазина. Местните хора заявиха, че се страхуват да говорят за него. Там той е известен като спонсор на футболния отбор, където е бил картотекиран Малкия Маргин.

Взривеното „Порше" е взето от бизнесмена на лизинг. Вероятно затова е регистрирано под друго име, но се управлява предимно от Пенов и рядко от жената, която живее с него.

Гурко Пенов е бил водач на листата на партия движение "Напред България" от Пазарджишки многомандатен избирателен район през 2005 г. по време на парламентарните избори.

По няколко версии работи полицията за взрива в Пловдив. Това заяви за Дарик комисар Тодор Чонов, директор на полицията в града.

Лек автомобил "Порше" бе взривен на бул."Дунав" в Пловдив на 4 февруари. При инцидента няма пострадали хора. Повредена е задната част на колата. При първоначалния оглед е установено, че устройството, поставено до лявата задна гума, е било с приблизителна мощност от около 100 грама взривно вещество.

Други новини от Пловдив