Възстановиха движението по отсечка от ул. Раковски в София
Възстановиха движението по отсечка от ул. Раковски в София / снимкa: Sofia Photo Agency

Движението по улица „Раковски” в участъка между булевардите „Дондуков” и цар „Освободител” бе възстановено днес в 6 часа сутринта. Отсечката бе затворена в продължение на две седмици, поради ремонтни дейности. Въпреки че срокът за откриване на обновената улица бе 31 август, днес кметът на София Бойко Борисов и заместник-кметът по транспорта – Велизар Стоилов откриха официално новия път.

На 440 хил. лева възлиза ремонтът на платното и тротоарите на улица „Раковски”. „Мисля, че се работи качествено, фирмите си носят съответната гаранция, платени са гаранционните вноски. Сигурни сме, че гражданите ще оценят това, което сме направили”, коментира заместник-кметът по транспорта Велизар Стоилов качеството на ремонтните дейности.

До петък се очаква да бъде възстановено движението и по другия централен софийски булевард в ремонт – „Сливница”. В началото на септември пък ще бъдат приключени ремонтните дейности на близо 2,5-километровата отсечка от булевард „Осми декември”. Веднага след възстановяването на движението по булевард „Осми декември” ще бъде затворен пътят, свързващ ж.к. „Дървеница” с Околовръстното шосе и Бистрица, който е в особено тежко състояние, обясни кметът Борисов.

За края на септември и началото на октомври пък са ремонти по булевардите „Христо Ботев” и „Стамболийски”, където ще бъдат подменени и трамвайните релси.