За две седмици „Възраждане“ събра 102 000 подписа в подкрепа на провеждане на референдум за защита на българския лев, съобщи на пресконференция във Варна лидерът на формацията Костадин Костадинов. По думите му, това е броят на подписите, които са събрани само от партията, от нейни членове и симпатизанти.

Протест на „Възраждане“ срещу въвеждане на еврото

Според него това е добро начало на подписката. "Колко точно са общо набраните подписи от хора, които събират абсолютно на доброволни начала в цялата страна, не мога да кажа", посочи той. "Подписи се събират навсякъде и енергията е огромна", коментира още Костадинов.
 

Костадин Костадинов
БТА


Председателят на организацията на партията във Варна Юлиян Губатов допълни, че на пунктовете в крайморския град до момента са събрани над 14 000 подписа. По думите му хората масово одобряват инициативата за референдум и я подкрепят. В крайморския град подписи се събират на 11 пункта.

Костадинов: Можем да съберем половин милион подписа за референдум срещу еврото

Според Костадинов най-важното, което предстои на България, не са парламентарните избори, а това "дали страната ще продължи да съществува като независима финансово страна, което означава да запази собствената си валута".
Данаил Войков/БТА