/ БГНЕС
Протест, организиран от партия „Възраждане“, в защита на българския лев и против въвеждане на еврото в България, се провежда на пл. “Народно събрание“ в София. На протеста са лидерът на партията Костадин Костадинов, граждани.

Присъстващите носят български знамена и знамена на "Възраждане", както и плакати "Аз избирам лева",  "Не на еврото", "Избирам българския суверенитет".
 

БГНЕС


Позицията на „Възраждане“ е, че България не е готова да стане част от еврозоната. Ако към момента бъде въведено еврото в страната ни, то няма да доведе до влизането ни в т. нар. Клуб на богатите, а би могло да доведе единствено до още по-голямо обедняване на българския народ поради шоковата инфлация, която се наблюдава във всички страни в първите години от влизането им в еврозоната, смятат от партията.

От „Възраждане“ заявяват още, че ако въведем еврото сега, България ще загуби целия си монетарен суверенитет, с което ще се откажем завинаги от това сами като държава да определяме паричната си политика.

От „Възраждане“ вече обявиха, че ще направят инициативен комитет за събиране на подписи за референдум по темата. Обявиха и въпроса, който ще предложат за допитването - "Съгласни ли сте българският лев да се запази като официална валута в България до достигане на 90 процента от средноевропейските доходи?".
БТА