/ БГНЕС
Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви в декларация от името на парламентарната група, че правителството трябва да подаде оставка.

„Крайно време е да сложим край на лицемерието в българската политика, а България да започне да се управлява от българи, а не от национални предатели“, каза Костадинов от парламентарната трибуна.

Костадинов: След няколко месеца „Възраждане” ще започне да управлява

В декларацията той посочи няколко точки, по които изразява несъгласие с водената политика. Една от тях е за приемането на еврото
Според Костадинов финансовият министър щял да внесе в Министерския съвет за одобрение план за приемане на еврото от първи януари 2024 г. По думите му ще има и кампания, че „с еврото ще станем по-богати“.

Той засегна и темата за членството на Република Северна Македония (РСМ) в Европейския съюз (ЕС). „Очевидно е, че българското правителство е подложено на натиск и по един друг много важен въпрос – приемането на РСМ в ЕС – въпрос не просто емоционален, а съдбовен за нас, българите, въпрос, от който ние, българите, няма да отстъпим“, заяви лидерът на „Възраждане“. Костадинов настоява да не се отстъпва от българската позиция.

От „Възраждане“ свалиха украинското знаме от общината в София

Относно руския газ Костадинов заяви, че не приема, че правителството говори за по-евтин американски втечнен газ, докато "по-голяма част от европейските държави в момента рестартират икономиките си и се съгласяват да плащат газ според новите условия, поставени от Руската федерация".
БТА