Държавата ще предприеме невиждани до сега мерки срещу трафика на нелегални мигранти
Загубихме две български момчета, съболезнования на близките. Днес така наречените каналджии обявиха война на българската държава и държавата ще отговори с цялата си мощ. Ще направим всичко възможно да не се повтаря този инцидент.

Това престъпление ще бъде разкрито и аз ще дам всичко от себе си да бъде изпълнена успешно тази операция.

Следствието в Бургас поема разследването на катастрофата със загиналите полицаи

Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев, който пристигна в Бургас. Рано тази сутрин в морския град двама полицаи загинаха, след като автомобилът им катастрофира в опит да спрат автобус, превозващ нелегални мигранти.

Министърът каза, че има задържани лица, които не са български граждани. Издирва се още един човек.

Той обяви, че държавата ще предприеме невиждани до сега мерки срещу интензивния трафик на нелегални мигранти.

"Следващите дни ще има изключително активни мерки срещу това. По отношение на т.нар. каналджии, превозните им средства, наши служители, които не изпълняват достатъчно съвестно задълженията си. Акцентирах за този проблем още при встъпването си в длъжност, предприели сме много действия за неговото решаване. Сега ще усилим изключително много интензитета, ще включим и министерството на отбраната. След малко ще отида в полицията, където ще разговарям с близките на загиналите полицаи", каза още силовият министър.


След гонката между автобус с мигранти и полицията в Бургас (ГАЛЕРИЯ)

"Моля ви до тогава да уважим личното им пространство в тази трагедия, след това ще дадем всички подробности", каза Демерджиев.