/ iStock/Getty Images
Германският Профсъюз на работниците от обществените услуги (VER.DI) готви нови стачни действия във федералната провинция Бавария, които на 26 октомври, понеделник, ще засегнат обществения транспорт в 13 града, сред които Мюнхен, Нюрнберг, Инголщат, Аугсбург, Бамберг. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).
 
Участие в протестите се очаква да вземат служителите от автобусния транспорт, метрото, таксиметровите шофьори. Стачката няма да засегне движението на междуградските влакове.
 
Външно министерство предупреждава за големи стачки в Германия

Стачки на обществения транспорт в баварските градове Регенсбург, Кобург, Вюрцбург, Ашафенбург и Кауфбойрен се очаква да има два дни - и в понеделник - 26 октомври, и във вторник - 27 октомври.
 
Препоръчваме на гражданите за актуална информация да следят интернет-сайта на германския Профсъюз на работниците от обществените услуги www.verdi.de.
 

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с Генералното консулство на Република България в Мюнхен на телефони: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15, +49 172 888 10 56, както и на имейл Consulate.Munchen@mfa.bg