Приключи вторият кръг консултации при президента Румен Радев, днес той се срещна с представители на "БСП за България", "Възраждане" и "Има такъв народ". И трите формации посочиха, че според тях ще е по-добре за страната, ако се отиде на нови избори. 

Първи при Радев в президентството влязоха от "Възраждане". Лидерът Костадин Костадинов подчерта, че парламентарни избори в този момент, не просто са наложителни, а са задължителни. Костадинов обвини държавния глава, че и той също има вина за ситуацията в България, заради референдума за българския лев. Радев от своя страна посочи, че това е "абсолютно невярно".

Възраждане
БТА

Лидерът на „Възраждане“ пред президента: Предсрочните избори в този момент са задължителни


Следващи в президентството влязоха представители на "БСП за България". Радев попита какъв според партията е шансът да се сформира правителство и дали те са готови да предложат реализиране на такова. "Това правителство и това мнозинство са вредни за държавата. Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори", посочи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Румен Радев Корнелия Нинова БСП
БГНЕС

Нинова към президента: Агонията може да се прекрати само с предсрочни избори

Според нея приоритетите на правителството не са изпълнени. По думите на Нинова те са отделили 9 месеца само за разпределяне на постове и властови позиции, а единствената им цел е да разпределя регулаторите, да овладеят съдебната система, но това гарантира на българския народ несигурност и нестабилност.

Последни в президентството влязоха представители на ИТН. Те също поискаха нови избори. "В този парламент няма никакъв смисъл и най-добре да отидем на предсрочни избори. Те разсъждават само с хора - къде е мой човек, къде не е. Липсва политическа мисъл", заяви  Тошко Йорданов.

Тошко Йорданов Румен Радев
БГНЕС

ИТН при президента: Самото зачеване на това управление беше порочно

Според него, ако се проведат предсрочни избори, ПП-ДБ няма да имат толкова представители в парламента, а ИТН ще имат повече. По думите му този парламент е изчерпан. Според него партиите, дори и да са същите, ще са с различна тежест и тогава, по думите му, може да се търси управленска формула.
 


Припомняме, че в понеделник приключи първият кръг консултации при президента. От ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ)  посочиха, че преговорите между двете формации продължават. От ДПС заявиха, че ако двете управляващи коалиции ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разберат и има ротация, ДПС ще продължи същата политика - да бъде фактор на стабилност.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня