Нашата позиция е ясна и категорична още от първия ден от съставянето на това правителство. Това правителство и това мнозинство са вредни за държавата. Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори.

Това каза Корнелия Нинова от БСП на въпроси, зададени от президента Румен Радев, който попита какъв според партията е шансът да се сформира правителство дори и дали те са готови да предложат реализиране на такова.

БГНЕС

От думите й става ясно, че времето е доказало тази тяхна позиция. Ето и аргументите на Нинова за нея:

► "Това правителство беше създадено порочно, като предаде надеждите и очакванията на стотици хиляди хора за промяна на досегашния модел на управление. Това правителство и мнозинство вместо да се борят с мафията и задкулисието - ги изпраха и узакониха", категорична бе тя.

► Според нея приоритетите на правителството не са изпълнени.

► Шенген по въздух и вода е унизително за България и ни поставя като второстепенна държава в Европейския съюз, а това ни отдалечава от нашата европейска същност", допълва лидерът на БСП.

► "Еврозона от 1 януари 2025 г. също се отдалечава като възможност по признание на самите управляващи. Инфлацията не е намалена", съобщи Нинова.

По думите на Нинова те са отделили 9 месеца само за разпределяне на постове и властови позиции, а единствената им цел е да разпределя регулаторите, да овладеят съдебната система, но това гарантира на българския народ несигурност и нестабилност.

БГНЕС


След консултациите с президента Корнелия Нинова отново потвърди, че "БСП в такъв вариант няма да участват". "Мисля, че отиваме на предсрочни избори в много висока степен, защото не могат да се разберат как да си разделят държавата", допълни тя.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня