"Винаги сме готови да предложим вариант за управление и винаги сме били готови със състав на правителство." Така отговори лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на въпроси на президента Румен Радев, който попита какъв според партията е шансът да се сформира правителство и дали те са готови да предложат реализиране на правителство.

"Друг е въпросът дали тази формула ще срещне разбиране от това Народно събрание. Не, няма да срещне. Всички сме на ясно с това", подчерта Костадинов. 

Той подчерта, че парламентарни избори в този момент, не просто са наложителни, а са задължителни.

"Безвремието, в което е изпаднала нашата държава, убива България с темпове от около 80-70 хиляди души на година. Това политическо статукво, този политически модел, олигархично посланически, ако мога така да го формулирам, не просто е вреден за държавата, той убива държавата. Ето защо в тази ситуация, меко казано предсрочните избори са задължителни и наложителни", коментира той. 

Лидерът на "Възраждане" обвини президента, че и той също има вина за ситуацията в България, заради референдума за българския лев. Радев отрече и подчерта, че това е "абсолютно невярно".

"Без решение на НС аз не мога да подпиша указ за референдум. Крайно време е да се спрат тези спекулации", категоричен беше президентът.

След консултациите при Румен Радев, 
Костадинов каза пред журналисти, че те са спорили за някои някои неща, сред които референдума за българския лев. 

"За някои неща спорихме, за други беше съгласен. За всичко останало, което ние говорим, беше абсолютно съгласен с нас", каза той. 

Костадинов подчерта, че за трети мандат не са говорили. "Смятам, че управляващите ще се разберат", смята той. 

Лидерът на 
"Възраждане" каза още, че след девет месеца ще има нови парламентарни избори. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня