/ Thinkstockphotos
Прокуратурата поиска задържане под стража на известния като "валиумния изнасилвач" Йохан-Фредерик Стелингверф за второ престъпление.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство, в хода на което късно снощи към наказателна отговорност е привлечен 38-годишният нидерландец Йохан-Фредерик Стелингверф.

Кой е „валиумният изнасилвач“ и как ще бъде съден? (ВИДЕО)

Причината е второ извършено от него престъпление - изнасилване на гражданка от Унгария.

Деянието е извършено на 24 октомври 2019 г. в София на ул. „Одрин“ № 77 в апартамент, обитаван от Стелингверф. Той я е упоил с алкохол и наркотици, след което тя е изпаднала в безпомощно състояние и е била изнасилена.

Проговори една от жертвите на „валиумния изнасилвач“

Това е второ обвинение, което прокуратурата повдига на Стелингверф. На 26 декември 2019 г., Стелингверф е обвинен за това, че ден по-рано около 23.00 часа, в София на бул. „Сливница“, е изнасилил 32-годишната софиянка.

 По това досъдебно производство спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „домашен арест“, като към момента Стелингверф се намира на определения за изпълнението на тази мярка адрес.

Обискират дома на холандеца, известен като "валиумния изнасилвач"

Въпреки вече взетата мярка за неотклонение „домашен арест“ по другото досъдебно производство, предвид високата обществена опасност на деянието, както и с оглед самия механизъм на извършването му, днес наблюдаващият прокурор внесе искане за промяна на мярката спрямо Стелингверф на „Задържане под стража“, което предстои да бъде разгледано.