"Докато вървяхме, той ми каза, че е гей и затова се почувствах по-спокойна и си помислих, че съм намерила нов приятел”, разказва жертвата
Жената, обвинила холандеца Йохан Стелинг-Верф в изнасилване, проговори за фаталната вечер. Според медицинския доклад, 32-годишната жена е изнасилена брутално. Тя решила да разкаже историята си, за да предупреди други потенциални жертви, предава NOVA.

Йохан Стелинг-Верф беше арестуван на 26 декември 2019 година, а жертвата бе настанена в болница с тежки травми и разкъсвания.

„Видях го, когато влязох в бара. Усмихна ми се и аз му се усмихнах. Красив, съвсем нормално изглеждащ мъж. Започнахме разговор, той ми предложи да отидем да хапнем нещо, съгласих се.
Докато вървяхме, той ми каза, че е гей и затова се почувствах по-спокойна и си помислих, че съм намерила нов приятел”, разказва жертвата.

Жената му се доверила, разказала му за скорошната раздяла със съпруга си. След това Йохан предложил да отидат да хапнат някъде заедно. Тя твърди, че не подозирала нищо и тръгнала с него.

Обискират дома на холандеца, известен като "валиумния изнасилвач"

„Пийнахме, хапнахме посмяхме се. Започнах да се усещам замаяна и му казах, че е време да си тръгвам. Тогава той започна да се държи странно. Започна да ме души и тогава изгубих съзнание. Имах чувството, че ако се съпротивлявам, той ще ме убие. Имаше много кръв. Помислих си - това ли е краят? Тук ли ще умра? Спомням си, че плачех през цялото време”, споделя жената.

През 2006 година срещу Йохан Стелинг-Верф  в полицията в Нидерландия постъпват жалби от няколко жени, които твърдят, че са били упоени и изнасилени от него.

„Той ме нарани много. Казах си: „Не искам да ми причинява това нещо.“  Помолих го да ми отключи вратата. Той не каза нищо, просто я отключи. Бях в болницата седмица. Направиха ми двучасова операция. Нямах никаква представа, че той е опасен. Той ще си намери нова жертва. Този мъж е много опасен”, категорична е жената.

Йохан Фредерик Стелинг-Верф има дебело криминално досие, а животът му прилича на филм на ужасите по роман на Томас Харис.Той е красив и чаровен, но изведнъж може да стане опасен, разказва за него нидерландски журналист.

Преди да извърши престъплението, за което е обвинен, Йохан Стелинг-Верф бил в Германия за месец.

Съдът пусна холандски сериен изнасилвач, насилил българка на Коледа

По-рано днес полиция влезе в дома му.  Срещу чужденеца се очаква да бъде повдигнато второ обвинение.

Обитателите на кооперацията, в която холандецът живее, са ужасени от разкритията за съседа им. Те се страхуват както от самия Йохан, така и от вероятността близки на пострадалите жени да потърсят отмъщение. Съседите от блока са събрали подписка, в която настояват той да бъде изселен. Охранителят на комплекса разказа, че до този момент Йохан не е нарушавал домашния арест, а храна му носи млада жена и собственикът на апартамента.
NOVA