/ iStock/Getty Images
Полиция влезе в дома на холандец, обвинен в брутално изнасилване в София, съобщи NOVA. Йохан Фредерик Стелингверф, когото медиите в Нидерландия наричат "валиумният изнасилвач", вероятно ще бъде задържан отново. Повторният арест идва след жалба на още една жена, която твърди че е била изнасилена от мъжа през октомври 2019 г. Срещу чужденеца се очаква да бъде повдигнато второ обвинение.

Съдът пусна холандски сериен изнасилвач, насилил българка на Коледа

В сряда, около 12.00 ч., автомобил на Съдебна охрана и няколко патрулки пристигнаха пред кооперацията в столичния квартал „Зона Б-5”, в която Стелингверф е задържан под домашен арест. Последва обиск на жилището, което той обитава. 

Нидерландският гражданин бе арестуван в София на 26 декември 2019 г. след брутално изнасилване на 32-годишна жена. Жертвата бе настанена в болница с тежки травми и разкъсвания. Преди Нова година Софийският районен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, която той обжалва. На 3 януари обаче Софийският градски съд промени мярката за неотклонение и го пуска под домашен арест. Районната прокуратура издаде заповед за забрана Стелингверф да напуска България до приключване на делото. 

Сериен изнасилвач принуди майка да слуша писъците на децата си, докато се гаври с тях (СНИМКИ)

Обитателите на кооперацията, в която холандецът живее, са ужасени от разкритията за съседа им. Те се страхуват както от самия Йохан, така и от вероятността близки на пострадалите жени да потърсят отмъщение. Съседите от блока са събрали подписка, в която настояват той да бъде изселен. Охранителят на комплекса разказа, че до този момент Йохан не е нарушавал домашния арест, а храна му носи млада жена и собственикът на апартамента.

Разказа също, че холандецът до преди няколко месеца имал връзка с младо момиче, прибирали се заедно, винаги поздравявали и изглеждали щастливи. Наскоро бил за два месеца в Германия.
NOVA