Внезапна проверка на гарнизон Враца
Внезапна проверка на гарнизон Враца / netinfo

Заместник-министърът на отбраната Симеон Николов направи внезапна проверка на гарнизон Враца и се срещна с 160 кадрови войници. Това съобщиха от Министерството на отбраната.

Николов е обсъдил с войниците две основни теми - проблемите в процеса на професионализация на Българската армия и състоянието на дисциплината.

В хода на разговора кадровите войниците поставиха много въпроси, засягащи длъжностните характеристики и реалната им дейност, както и необходимостта от увеличаване на заплащането, отбелязват от министерството.

Войниците са изразили недоволство от недостига на униформи във военните магазини и от недоброто качество на обувките.

Заместник-министър Николов подчерта, че въпреки крайния недостиг на финансови средства е необходимо да се подобри материалната база, да бъде извършен ремонт на някои сгради и да се създадат по-добри условия на работа, отбелязват от ведомството.

На въпрос на заместник-министъра относно натрупаните знания през изминалите три години, кадровите войници отговориха, че се чувстват значително по-уверени в своята нова професия, което са показали на учението през юни тази година, се посочва в съобщението.

Такива внезапни проверки и срещи с личния състав на въоръжените сили ръководството на Министерството на отбраната ще продължи и в бъдеще и ще прави всичко възможно за решаването на възникващите конкретни проблеми, заявяват от министерството.