/ Снимка: Дарик радио Хасково /архив/
Прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу бившия областен управител на Хасково Ирена Узунова за наводнението в село Бисер преди повече от пет години.
 
В обвинението се казва, че Ирена Узунова не е изпълнила служебните си задължения като областен управител, причинила е наводнение по непредпазливост , като е последвала смъртта на осем души.
 
Бисер застава зад Ирена Узунова

Обвинителният акт срещу Узунова е по член, който предвижда до 5 години лишаване от свобода.
 
От прокуратурата посочват, че преди и към момента на наводнението в село Бисер между община Харманли и Министерство на отбраната е имало "отрицателен" спор за собствеността на язовир "Иваново", който наводни селото.
 
В случаи при спор за собственост поддръжката и нормалната техническа експлоатация на язовира е следвало да бъдат осигурени от областния управител, в онзи момент Ирена Узунова.
 
Ирена Узунова: Невинна съм

Обвинителният акт е внесен в Районен съд - Харманли от трима наблюдаващи прокурори, ръководени от районния прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.
 
В края на февруари тази година, когато бе повдигнато обвинението срещу Узунова, тя заяви пред Дарик, че е невинна, а хората в село Бисер започнаха подписка в нейна защита.