Внасят сигнал в прокуратурата заради изборите в Казанлък
Внасят сигнал в прокуратурата заради изборите в Казанлък / netinfo

Лидерът на партия “Ред, законност и справедливост” Яне Янев и общинското ръководство на партията ще внесат в 14 часа официален сигнал до Общинска избирателна комисия и Районна прокуратура в Казанлък. Сигналът е с данни за нарушения на изборното законодателство и престъпления против политическите права на гражданите.

Сред най-фрапиращите закононарушения са свързани с финансирането на предизборната кампания. Няма ясен произход на парите, които се влагат в кампанията, каза Янев. "Вещи лица трябва да установят злоупотребата на средства и надвишаването на суми в предизборната кампания на партиите и коалициите", призова той.

Относно купуването на гласове Янев за пореден път заяви, че iма многобройни сигнали за организирано заплащане на гласуването. Като доказателство от партия "Ред, законност и справедливост" прилагат в сигнала бланков договор за извършване на агитационна дейност на ФАГО. Янев призова още от днес да започнат арести поне на 50 души които реализират в Казанлък покупко-продажба на гласове.

Сигналът с информация за нарушенията ще бъде предоставен освен на Общинската избирателна комисия, в Районната прокуратура, но и на Европейската комисия. "Апелираме за отлагане на изборите в Казанлък", каза още Янев.