ВМРО: Оставката на кабинета „Борисов“ е закономерен изход за спасение на ГЕРБ
ВМРО: Оставката на кабинета „Борисов“ е закономерен изход за спасение на ГЕРБ / снимка: БГНЕС, aрхив

Оставката на кабинета „Борисов" бе закономерен изход за политическо спасение на ГЕРБ и неговото правителство чрез внезапна абдикация от властта. Това се казва в позиция на ВМРО за хода на премиера.

Според „войводите" оставката е била подготвяна от този кабинет още от началото на сформирането му чрез ред грешни управленчески решения и назначения на всички нива на некомпетентни хора, домогващи се до властта.

„В резултат на тези действия, никой от самовлюбените управляващи не забеляза, че българският народ изнемогва под напора на икономическата криза, терора на монополите и огромната безработица", смятат от ВМРО.

Според партията сега лесни решения няма и политическият елит е длъжен не само да обясни това на хората, но и да им каже какво ще се предприеме за запазване на стабилността в страната и за решаване на проблемите, натрупани през годините.

„Новото правителство и всички след него са длъжни да спазват в името на България и за оцеляването на българите следната програма: съживяване на българската икономика и повишаване доходите на хората; разбиване на монополните структури във всички сфери; незабавни мерки за преодоляване на демографската катастрофа; борба с етническата престъпност", казват от ВМРО.

Партията заявява, че поддържа идеята за доминиращо присъствие на партии, които не са участвали във властта и не са обременени с историческата вина на прехода.