Влак отнесе кола, преминала през спусната бариера на жп прелез
Влак отнесе кола, преминала през спусната бариера на жп прелез / снимка: БГНЕС, архив

Лек автомобил причини инцидент на прелез в междугарието Курило - Реброво.

В 13.45 ч. днес на прелез в междугарието Курило - Реброво, лек автомобил преминава през прелеза при редовно задействана автоматична прелезна сигнализация, указваща приближаването на влак. Автомобилът е ударен от пътнически влак 20225, пътуващ по направление София - Лакатник.

От Национална компания „Железопътна инфраструктура” информират, че при инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците. Движението на влаковете също не е прекъснато.

От ръководството на НКЖИ призовават водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници. Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за компанията и железопътните оператори.