Владиката на Сливен иска пак да се учи вероучение
Владиката на Сливен иска пак да се учи вероучение / netinfo

„Доброто е силата, която движи света и младите хора трябва да се стремят към него”- с тези думи Негово Високо Преосвещенство Сливенският Митрополит Йоаникий задържа вниманието на всички ученици, които дойдоха да чуят неговите напътствия в гимназията „Добри Чинтулов”.

С примери от Библията владиката се опита да внуши на младите, че не бива да стават подвластни на злото и да намират опора в семейство. С днешните напътствия Йоаникий постави началото на цикъл от нравствено-етични беседи в десет сливенски училища, които ще се проведат до края на учебната година.

Съвместната инициатива на Сливенския митрополит, областния управител Христина Чолакова и Регионалния инспекторат на МОН в Сливен протича под мотото „Непреходните нравствено-етични послания – път към красивото и доброто във взаимоотношенията между младите хора”. Митрополит Йоаникий се обяви „за” часове по вероучение в училище. Той смята, че след влизането на България в Европейския съюз, не бива да загубваме националния си облик и трябва да съхраним българските традиции, както това направи Гърция след членството си в Евросъюза.