ВКС потвърди оправдателната присъда на Христо Бисеров
ВКС потвърди оправдателната присъда на Христо Бисеров / БГНЕС, архив

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди оправдателната присъда на Христо Бисеров по всички повдигнати обвинения срещу него, предаде NOVA.

Прокуратурата поиска връщане на делото срещу Христо Бисеров в Апелативния съд

След 2-годишно разследване той се наложи да отговаря по три обвинения - за неплатени данъци, за укриване на данъци в размер на 19 000 лева и недеклариране на сделки с валутни ценности и 700 000 лева, депозирани в швейцарски банки.

И САС оправда Христо Бисеров

Според ВКС липсват доказателства, че Бисеров е титуляр на сметката, от която е направен паричен превод от една банка в друга, съответно, че преведените средства са негов доход, подлежащ на данъчно облагане.

Припомняме, че на предните две инстанции бившият зам.-председател на Народното събрание беше напълно оправдан поради липса на доказателства. Разследването срещу Христо Бисеров стартира още през 2013 г. с обвинения за данъчни измами и пране на пари. Освен него прокурорите подгониха и доведеният му син Ивайло Главинков.

Няма да съдят Христо Бисеров за пране на пари

Двамата поискаха съдът да прекрати проточилото се разследване на прокурорите и да внесе обвиненията в съда. Впоследствие се оказа, че Софийската градска прокуратура е прекратила работа по обвинението в пране на пари.

Източник: nova.bg