Как може да развиете зависимост към човек, когото не познавате и никога не сте виждали и докъде може да стигне издевателството - разказват пред Нова телевизия две жени, повярвали на виртуален ухажор.

Тези жени са влюбени в мъж, когото познават само по глас и от чужди снимки. Откриват го в сайт за запознанства и твърдят, че е успял да ги кара да вярват, че е мъжът мечта.

"Когато съм с него, като го слушам как говори, аз се чувствам най-обичаната, най-желаната, най-ценната. Просто не знам как да го опиша", споделя една от жените - Калинка.

Той се представя като Стефан Стефанов, последовател на Дънов. За няколко години е направил само една грешка - да изпрати своя истинска снимка на възлюбената си. Не са се виждали никога на живо и по скайп, защото винаги бил възпрепятстван от смъртоносно заболяване и лечението му в чужбина.

Мадлен, една от неговите жертви, разбира, че всичко е измама, когато се натрупали твърде много несъответствия.

"Той не искаше да бъдем приятели във Facebook под претекст, че не иска да вижда бившите ми приятели, което е ясна индикация, че този човек нещо крие", разказва тя.

Той твърдял, че тренира водна топка и е висок над 2 метра.

Истинското му име всъщност е Румен Георгиев, на 45 години, среден на ръст, охранител, женен с дете. Пред Нова отрича да е лъгал жени в интернет.

Не е болен от рак, нито е обещаващ ватерполист. Не е нищо от това, което разказва. Изпраща фалшиви снимки.

Според психиатрите това поведение е злоупотреба, въпреки че няма материална измама.

Румен, познат като Стефан, все още опитва да контактува с една от жените. А за подведените от него сайтовете за запознанства вече са в миналото.

Източник: Novanews.bg