/ Министерство на туризма
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова награди най-възрастния скиор у нас - 96-годишният Иван Раев от Чепеларе, съобщиха от Министерство на туризма.

Министър Николова му връчи грамота за изключителни заслуги в развитието на туризма и символа на страната ни - българската роза. 

"Вие сте най-възрастният практикуващ скиор у нас и искам да Ви поздравя за неуморния дух и неугасващото желание, с което вече толкова много години се качвате на ските", заяви вицепремиерът.

Тя му пожела здраве, което да му дава сили да продължава да изкачва планините и да се наслаждава на любимите си занимания. Вицепремиерът каза още, че бай Иван е пример и за всички млади хора в страната ни, защото чистият въздух и ежедневните тренировки доказват как човек може да се зарежда с позитивна енергия и да избегне болестите.

"Не са много хората, които на Вашата възраст могат да правят това, което Вие практикувате ежедневно, поясни тя. “Вие сте доказателство, че мотото ни: „Зимните спортове укрепват Вашето здраве”, е верен", коментира министърът.

От своя страна Иван Раев пожела на вицепремиера и целия ѝ екип много здраве и ѝ поднесе ръчно тъкана родопска чанта.