Калина Константинова
Калина Константинова / БТА
Народното събрание ще изслуша вицепремиера Калина Константинова за решението на правителството за прекратяване на плана за изселването на бежанци от Украйна.

Протест пред МС заради изявлението на вицепремиера Калина Константинова за бежанците

Според ГЕРБ изказването на Константинова е потресло всички. „Общественото мнение вече произнесе своята присъда - нейната оставка. Ние обаче искаме преди да дойде нейната оставка, тя да продължи да идва тук и докато вие гледате усмивката ѝ, да ви е срам“, заяви от парламентарната трибуна Радомир Чолаков от ГЕРБ.

В понеделник вицепремиерът Калина Константинова обяви във видеообръщение, че украинските бежанци, настанени в хотелите по българското Черноморие, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

Правителството прекрати плана за разселване на бежанци от Украйна

Още предния ден имаше множество сигнали за хаос при преместването на хората, чуха се много недоволни коментари заради планинските локации и недобрите условия на държавните бази, в които бежанците биват премествани.

Част от бежанците, които във вторник – 31 май, бяха извозени с автобуси в Елхово отказаха да пребивават там, считайки бежанския лагер за затвор и казаха, че се връщат обратно към морето.
БГНЕС