Искрен Веселинов
Искрен Веселинов / БТА
"От "Обединени патриоти" няма да допуснем промяна на изборните правила в навечерието на парламентарния вот. Категорично сме потив идеята за гласуването по пощите и премахването на лимита от 35 секции в страни, извън ЕС. Целта е отново да се отпуши гласуването в Турция". Това каза съпредседателят на ОП Искрен Веселинов в декларация на старта на новата парламентарна сесия.

"Намираме се в края на едно управление, което беше белязано с перманентни кризи, но най-голямата, свързана с пандемията, продължава да бушува. Много скоро ние представителите на "Обединени патриоти" ще дадем ясен отговор пред обществото защо участвахме във властта, какво постигнахме и защо не се изкушихме да я напуснем, когато беше политически изгодно. Ние ще посочим само очевидния отговор - спадащите всеки ден случаи на заразении нормализиращата работа на здравната система и сериозния пакет от мерки за подкрепа на бизнеса и потърпевшите от друга", каза още Веселинов.

Той припомни, че в този мандат минималната пенсия е станала 300 лева, а учителските заплати са се повишили.

Веселинов очерта приоритетите на патриотите през тази сесия - промени в Наказателния кодекс, криминилазиране на проповядване на радикален ислям, разширяване на пределите на неизбежната отбрана и преформализирането на понятието за маловажните кражби, Закона за частния фалит. 

"Изборите се очертава да минат под знака на омразата, но ние ще търсим единството и ще поставяме интересите на нацията над всичко", декларира той.